Handler som

Usikker på innredningen? Spør oss!

Slik velger du utemøbler til bedrift

Uansett om du er styreleder i et borettslag, driver en lite kafe eller et eldrehjem kan det være fint å tilby gjester eller beboere et hyggelig uteområde. Det finnes et hav av tilbud der ute og det er ikke alltid lett å vite hva man bør tenke på når man skal velge utemøbler. Vi har derfor kommet med våre beste tips!

Vær tidlig ute

Start tidlig! Vi etterstreber alltid å ha de mest populære utemøblene på lager, men skal man ha noe utenfor standardsortiment kan leveringstiden være opptil 6 uker. Husk også at det tar tid å planlegge og vurdere ulike løsninger. Dersom vi er så heldige å få en fin vår er det synd om utemøblene ikke allerede er klare til bruk i april måned. 

Vurder funksjon

Bestem deg for hvilken funksjon utemøblene skal ha. Skal de brukes til spising eller avslapping? Det er viktig å velge utemøbler som passer til formålet.

Stil og uttrykk

Velg en stil som passer til bedriftens merkevare. Tenk på hvordan du ønsker at din bedrift skal fremstå for besøkende og ansatte. Hvis bedriften din er ung og moderne kan det være lurt at utemøblene gjenspeiler dette. Vurder om du vil gå for en annen farge enn sort og grå slik som grønn eller mørk rød for å skape et ekstra livlig miljø. Hvis bedriften din derimot er mer tradisjonell, kan det være smart å velge mer klassiske utemøbler i nøytrale farger. Tenk uannsett på at utemøblene må være tidløse slik at de ikke går av moten. 

Bellevie fra Fermob brukes her til både spising, arbeid og som sosial sone. Denne serien er laget av aluminium og krever minimalt vedlikehold.

Kvalitet over kvanititet

Vurder kvaliteten på utemøblene. Utemøbler som skal brukes av mange mennesker hver dag, bør være av høy kvalitet og tåle slitasje over tid. Ved større innkjøp er det lurt å være prisbevisst, men husk at dette ikke kan gå på bekostning av kvalitet. Jo lengre du kan bruke utemøblene jo billigere er den reelle innkjøpskostnaden.

Oppbevaring

Utemøbler av aluminium og stål kan fint stå ute hele året. For å redusere vedlikehold er det alikevel anbefalt å plassere de under tak når gradestokken kryper nedover. Utemøbler i tre bør lagres tørt og kjølig når sesongen er over. Har du en liten terrasse er dette kanskje uproblematisk å plassere møblene i kjelleren, men om du har større flater kan det være lurt å vurdere mulighetene for oppbevaring på forhånd.

 

Den flotte Lilium-serien fra Skagerak er laget av teak og er perfekt til utserveringen. Teak har lite vedlikehold sammenlignet med andre tresorter. 

Undersøk hva som kreves av vedlikehold

Tenk nøye over materialvalg. Generelt bør du vurdere hvilken stil materialene skal gjennspeile og hvor mye tid du ønsker å bruke på vedlikehold.

Utemøbler av stål og aluminium er ofte lette og slitesterke med minimalt vedlikehold. Møbler av stål er enten pulverlakkerte eller rustfrie og vil tåle vær og vind så lenge overflaten er hel uten skader. Dannes det rust rundt skurer eller lignende kan dette pusses bort og man kan lakkere område for å unngå at møblet ruster videre. Av vedlikehold er alt du behøver å tørke av utemøblene med fuktig klut i ny og ne.

Utemøbler i tre vil kreve en del mer vedlikehold med olje og evt. pussing om det er malte møbler. Vurder nøye om dette er noe bedriften har kapasitet til å ta på seg eller har mulighet til å sette bort til andre. Hvis det uannsett er tre bedriften har bestemt seg for kan vi anbefale teakmøbler fordi de har høyt oljeinnhold. Over tid får ubehandlede teakmøbler en vakker, sølvgrå patina som kun trengs oljes dersom du vil beholde den opprinnelige fargen.

Dersom du skal innrede en større bakgård eller en parke er Palissade Park Collection verdt å sjekke ut. Her kan du sammenkoble flere benker i forskjellige former og konfigurasjoner.